Ana Sayfa » Duyuru ve Haberler » Hraçya Acaryan’ı Andık

Hraçya Acaryan’ı Andık

Özel Sahakyan Nunyan Lisesi’nin kuruluşunun 50.yıldönümü 16 Ocak Salı akşamı Samatya doğumlu ve Sahakyan İlkokulu mezunlarından ünlü dilbilimci Hraçya Acaryan’ı anma etkinliğiyle sona erdi.Surp Kevork Kilisesi Yönetim Kurulu ve Sahakyan Nunyan Lisesi’nin düzenlediği gecenin konuşmacıları Hraçya Acaryan’ın torunu Hraçya Villeri Acaryan , Profesör Theo Van Lint  ve Türkiye Ermeni Katolik Toplumu Ruhani Lideri Kerabaydzar Levon Zekiyan idi.Gecede Sahakyan Nunyan Okulu öğrencileri Aram Gostanyan’ın yönettiği bir tiyatro gösterisi ile Acaryan’ın hayatından kesitler sahnelediler. Acaryan Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Sahak Maşalyan , din adamları, Surp  Kevork Kilisesi Yönetim Kurulu üyeleri,  davetliler ve öğretmenler katıldı.

Hraçya Acaryan’ı Anma Etkinliği Düzenleme Komitesi ve Sahakyanlı öğrencilerimiz bir arada

Etkinliğe katılan konuklarımız öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir arada

Kerabaydzar  Levon Zekiyan

Hraçya Villeri Acaryan ve Teo Van Lint

Öğrencilerimiz tarafından sahnelenen Hraçya Acaryan’ın hayatının canlandırıldığı tiyatro oyunundan bir bölüm.

Hraçya Vileri Acaryan büyük babası Acaryan’ın el yazısı ile kaleme aldığı şiiri Okul Müdürümüz Mari Saruhanyan’a teslim ederken.