Ana Sayfa » Üniversite Başarısına Yönelik Çalışmalar

Üniversite Başarısına Yönelik Çalışmalar

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimize okul çatımız altında Üniversite Hazırlık kursu hizmetine başladık. Dershane deneyimli öğretmenlerle yürütülen kurslarda Lise son öğrencilerimize 500 saatlik bir program uygulanmakta.

Eğitim programımız, özellikle keşfetme ve öğrenme süreçlerine önem verir. Böylece öğrenciler, kendi davranışlarının sorumluluklarını üstlenir ve öğrenme konusunda kendi planlarını yapabilme becerisi kazanır.

üniversite_calisma_3

• Lise son öğrencilerimiz ile okul sonrası yapılan etütler.
  • Sınıflarımızda koordinatör öğretmenler ve rehberlik servisimiz gözetiminde hazırlanan haftalık çalışma planları.
  • Performans sınıfı yaklaşımında “Mentörlük sistemi”.

üniversite_calisma_1üniversite_calisma_2

• Lise son sınıflarda ayda bir, güvenilirliği ispatlanmış yayınevlerinin son siteme uygun hazırladıkları “YGS ve LYS Denemeleri”.
  • 10. Ve 11. Sınıflarda üniversiteye hazırlık amacıyla YGS denemeleri.
  • Ara sınıflarda ihtiyaca yönelik olarak düzenlenen kurslar.
  • Başarının düşük olduğu konularda konu tekrarı.
  • Anadolu Liselerinde uygulanan ders saatleri baz alınarak hazırlanmış ders programı.