Ana Sayfa » Bilimsel Tabanlı Projeler

Bilimsel Tabanlı Projeler

BİYOÇEŞİTLİLİK

• 2010 yılının Biyoçeşitlilik yılı ilan edilmesi sebebiyle okulumuza Dr. Kozet Avanus konuk olarak katılmış ve konu ile ilgili öğrencilerimizi bilgilendirmiştir.
  • Öğrencilerimiz ise Fen öğretmenlerinin desteği ile hazırlamış olduğu Biyoçeşitlilik konulu sunumları çevre  okulların öğrencileri ile paylaştılar.

CERN PROJESİ

17-20 Aralık 2012 tarihleri arasında dünyanın en büyük parçacık araştırma laboratuvarı olan CERN Bilim Merkezi’ne okulumuz öğretmen ve öğrencileri ziyarette bulundular.

CERN SERGİMİZ

Cern’e yaptığımız gezinin ardından, 2-3 Mayıs 2013 tarihlerinde okulumuzda bu gezi ile ilgili bir sergi gerçekleştirildi. Bu sergide ilk olarak atom kavramının oluşumundan günümüze kadar geçirdiği  değişiklikler incelendi.

DNA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

İnsan genom projesi DNA yapısının keşfedilişinin 50.yıldönümü olan 25 Nisan 2003 tarihinde tamamlandı.Bu tarih başta Amerika olmak üzere pekçok ülkede DNA günü olarak kutlanıyor.Ülkemizde ise Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü DNA Araştırma Grubu tarafından 2011 yılından beri DNA günü kutlanmaya başlanmıştır.

Okulumuz öğrencileri de DNA günü ile ilgili hazırladıkları  video ve sunumlarla bu özel güne renk kattılar.

«MARİE CURRİE YILI» PROJEMİZ

Büyük kimyager Marie Currie’nin Nobel Ödülü’nü ikinci kez alışının 100. yılı sebebiyle ilan edilen kimya yılını kutlamak üzere okulumuz fen zümresi öğretmenleri ve öğrencileri kimya biliminin tarihsel gelişimini konu edinen projelerini deney ve tiyatro ile harmanlayarak  bir görsel şölen sunmuşlardır.

«UNESCO SEMEP ÖDÜLLÜ» PROJEMİZ

2011 yılında “Sürdürülebilirlik İçin Bilim Yoluyla Kültürlerarası Uzlaşma” kapsamında öğrencilerimiz ders öğretmenlerinin rehberliğinde İstanbul’daki Balyan Ailesi tarafından yapılmış eserleri yerlerinde inceleyerek elde ettikleri bulguları derleyerek “İstanbul Ve Balyan Ailesi Eserleri” adlı bir kitap yayınladılar.

Bu eserle «Unesco Semep En İyi Proje Ödülü» nün sahibi olduk.

«YAŞAYAN MATEMATİK» PROJEMİZ

• Okulumuz matematik bölümü öğretmenleri ve öğrencilerimizin araştırmalarıyla gerçekleşen bu projemiz hayatın içindeki matematiği bizlerle buluşturmuştur.
  • Bu araştırmalar sırasında matematik alanında önemli rollere sahip Ermenilerle ilgili bilgiler de derlenerek “Հայ Թուաբանագէտներ” adlı kitapçığımız proje kapsamında basılmıştır.
  • İst.Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr.Ceni Babaoğlu yaşayan Matematik başlıklı sunumu öğrencilerimizle paylaşmak üzere okulumuza konuk oldu.